Tort cu mousse de lapte condensat și caramel




  







Ingrediente tort cu mousse de lapte condensat si caramel:


pentru blat:
2 oua
2 linguri zahar
2 linguri faina
2 linguri cacao
1/2 lingurita praf copt

pntru stratul caramel:
200 gr caramel Delatte Caramelo
pentru mousse de lapte condensat:
200 lapte condensat Delatte Conde
200 ml smantana lichida pt frisca
3 gr gelatina granule
pentru glazura de caramel:
200 gra caramel Delatte Caramelo
10 gr gelatina granule

pentru decor:
2 batoane snickers


Mod de preparare tort cu mousse de lapte condensat si caramel:


Preparam mai intai blatul. Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile pana devin ferme.



Adaugam zaharul si mixam pana obtinem o bezea tare si lucioasa.





Adaugam galbenusurile si amestecam cu o spatula, cu miscari circulare, cu atentie sa nu se lase bezeaua.





Adaugam faina, cacao si praful de copt si amestecam pana la omogenizare, totcu miscari circulare.




Turnam aluatul in forma de  tort cu margini detasabile si nivelam.

Coacem in cuptorul preincalzit, la 180 grade pentru circa 15 minute.




Cat este fierbinte ungem blatul cu un strat de caramel.



Pregatim crema. Mixam smantana pentru frisca si adaugam laptele condensat.





Amestecam pana la omogenizare.



Preparam gelatina conform indicatiilor de pe ambalaj si o amestecam in crema.

Gelatina nu trebuie sa fie fierbinte. 

Asezam in jurul blatului un inel reglabil pentru tort si apoi punem crema si nivelam.

Dam la rece.



Cat sta tortul la rece pregatim glazura. Incalzim caramelul avand grija sa amestecam continuu.

Adaugam gelatina preparata conform indicatiilor de pe plic, amestecam pana la omogenizare si lasam sa se racoreasca.

Turnam glazura deasupra tortului si dam la rece.





Trecem un cutit pe marginile inelului ca sa desprindem crema de acesta apoi desfacem si indepartam inelul.

Decoram cu batoanele snickers rupte bucati sau taiate feliute. 







Caietulcuretete






Produsele Noastre

  • Cele Mai Vândute
  • Rating
  • Cantitate
  • Preț