Tort cu ciocolata si crema cu lapte condensat caramelizat




Ingrediente 

Pentru blat (cu diametrul de 24 cm)

  • 9 oua
  • 9 linguri de zahar
  • 9 linguri faina alba cernuta
  • 3 linguri cacao neagra
  • 5 linguri ulei
  • 4 linguri apa
  • 10 g praf de copt
  • un varf cutit sare

Pentru crema de ciocolata

  • 500 g ciocolata cu lapte Milka
  • 750 g mascarpone
  • 200 ml smantana pentru frisca LaDorna
  • 2 galbenusuri ou
  • 2 linguri cacao neagra
  • 2 linguri zahar
  • 40 ml Amaretto

Pentru crema cu lapte condensat caramelizat

Pentru sirop

  • 150 g zahar
  • 350 ml apa
  • 100 ml Amaretto
  • 1/2 sticluta esenta de cafea (optional)

Pentru glazura

  • 200 g ciocolata cu lapte Milka
  • 60 g unt
  • 3 linguri apa

Mod de preparare Tort cu ciocolata si crema cu lapte condensat caramelizat

Blat

Separa albusurile de galbenusuri. Mixeaza spuma albusurile cu un varf cutit sare. Adauga treptat zaharul si mixeaza pana ce cristalele sunt diluate.

Amesteca galbenusurile cu uleiul si apa, apoi pune-le peste albusuri.

Adauga si faina cernuta impreuna cu cacaua si praful de copt si amesteca totul cu o lingura, de jos in sus, pana la omogenizare.

Tapeteaza o forma rotunda cu hartie pentru copt, (decupeaza hartie de copt cu latimea mai mare decat inaltimea formei de copt deoarece blatul va creste foarte inalt; daca nu ai forma inalta poti imparti compozitia in doua parti egale si coci doua blaturi pe care le vei taia mai apoi in cate doua felii) toarna compozitia si niveleaza.

Coace blatul la foc mic, pentru aprox 35 minute, pana trece testul cu scobitoarea.

Cand s-a racit (e bine sa-l lasi cat mai mult, eu l-am facut cu o zi inainte) il tai in patru felii egale.
Crema cu ciocolata

Pune intr-un vas smantana si ciocolata rupta bucatele.

Amesteca, fara a lasa sa fiarba, pana la omogenizare, apoi adauga galbenusurile, zaharul, Amaretto si cacaua. Mai amesteca un minut si opreste focul.

Lasa sa se raceasca apoi adauga mascarpone si mixeaza bine.

Da crema la frigider pentru cel putin 4 ore.


Crema cu lapte condensat caramelizat

Pune intr-un bol mascarpone si Laptele condensat caramelizat. Mixeaza timp de 2 minute apoi toarna si frisca si mixeaza in continuare pana ce crema devine ferma si aerata.

Sirop

Caramelizeaza zaharul pana ce capata culoarea chihlimbarului apoi stinge cu apa. Lasa la fiert 3-4 minute.

Opreste focul, adauga Amaretto si esenta de cafea.

Asamblare

Taie in blatul in 4 felii egale/sau in cate 2 felii daca ai copt doua blaturi.

Indiropeaza prima felie de blat si intinde 1/4 din crema de ciocolata. Aseaza a doua felie, insiropeaza si intinde crema cu lapte condensat (eu nu am pus-o pe toata, mi s-a parut cam multa/ puteti folosi restul la ornat).

Aseaza a treia felie de blat, insiropeaza si intinde inca 1/4 crema de ciocolata.

Aseaza ultima felie de blat si insiropeaza.

Cu crema ramasa imbraca tortul si orneaza-l dupa preferinte, glazura este optionala, dar daca alegi sa-l ornezi ca mine obtii glazura prin amestecarea ingredientelor intr-un bol pe baie de abur.

Tortul imbracat in crema il tii jumatate de ora la rece apoi torni deasupra, in mijloc, glazura usor calduta. Inclini platoul cu tortul in toate partile sa se prelinga glazura.

Spritezi moatze din cremele ramase.

Pastrezi tortul la rece pana la servire.

                                          

                                                                                     

retetepapabun.ro





Demo Options

pattern 28
pattern 29
pattern 30
pattern 31
pattern 32
pattern 33
pattern 34
pattern 35
pattern 36
pattern 37
pattern 38
pattern 39
pattern 40
pattern 41
pattern 42
pattern 43
pattern 44
pattern 45

Background only applies for Boxed,Framed, Rounded Layout