Tarta cu MerePentru aluat am folosit două căni de făină, două linguri de zahăr, două gălbenușuri, două treimi dintr-un pachet de unt. Pentru umplutură am folosit mere mândre, acrișoare. Un kilogram.


Am frământat aluatul cu o pișcătură de sare. Trei – patru minute. L-am întins în tăvi (au ieșit două tarte din cantitățile astea), l-am înțepat să nu crească prea tare și l-am pus la frigider o jumătate de oră. Am pus merele curățate și tăiate cuburi într-o cratiță. Peste ele, o cutie și jumătate de lapte condensat.  Am amestecat și am ținut cratița pe foc mic un sfert de oră. Laptele a început să se caramelizeze ușor, merele s-au înmuiat.


Am copt aluatul 8  minute la 180 de grade Celsius. Apoi l-am scos din cuptor. Am umplu tartele cu umplutura din mere, lapte condensat (nu am mai pus zahăr, laptele e deja dulce) și alte două gălbenușuri, adăugate doar după ce s-a răcit amestecul de lapte caramelizat și mere. Tartele au stat în cuptor un sfert de oră. Puteți pune și puțină scorțișoară în umplutură. Poate și puțină frișcă deasupra.

AdiHadean