Tarta cu Crema de Lamaie si Afine



Ingrediente  8 persoane:

Blat:
250 gr biscuiţi simpli
125 gr unt


Crema:
4 gălbenuşuri de ou
400 ml lapte condensat
200 ml zeamă de lămâie


Bezea:
4 albuşuri de ou
200 gr zahăr


1. Biscuişii se sfărâmă şi se amestecă cu unt (la temperatura camerei) până se obţine o compoziţie omogenă.
2. Pe fundul unei tăvi detaşabile se aşează aluatul. Se presează pentru a se prinde/compacta bine de tavă. Opţional, se poate coace aluatul 5 sau 10 minute la 180 grade.


Crema: Se bat gălbenuşurile, se adaugă laptele condensat şi zeama de lămâie. La sfârşit se adaugă afinele şi se amestecă până se obţine o cremă omogenă.
Se aşează crema peste blatul de biscuiţi.


Bezeaua:Se bat albuşurile spumă şi se adaugă zahărul puţin câte puţin. Albuşul spumă se aşează în tavă peste blat şi cremă cu ajutorul unui poş.


3. Tarta se dă la cuptor la 180 grade pentru 35 minute, până când bezeaua devine aurie.
Noi am lăsat-o la rece cca două ore. Concluzia: un desert fin, răcoritor şi incredibil de bun!

www.sisterskitchen.ro