Prajitura cu nuca si mousse de caramel


Pentru Prajitura cu nuca si mousse de caramel avem nevoie de

  • Blat:
  • 6 oua
  • 7 linguri zahar
  • 5 linguri apa fierbinte
  • 5 linguri ulei
  • 6 linguri faina
  • 1 plic praf de copt
  • 150 gr nuca macinata
  • Mousse de caramel
  • 100 gr unt nesarat 82%grasime
  • 1/2 pliculet gelatina granule
  • 3-4 linguri de apa
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • Glazura
  • 100 gr ciocolata neagra
  • 2 linguri smantana pentru frisca
  • 1 lingura unt
  • 3 maini de nuca tocata prajita


Mod de preparare 


Mixam albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugam zaharul si treptat cele 5 linguri de apa fierbinte, apoi galbenusurile si uleiul mixand dupa fiecare. Incorporam faina amestecata cu praful de copt si nuca macinata, folosind o spatul si amestecand usor cu miscari circulare.
Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam tava la cuptorul preincalzit la 175 de grade timp de 30 de minute. Lasam blatul inca 5 minute in cuptorol oprit cu usa deschisa.

  • Mousse de caramel
  • Punem gelatina la hidratat in 3-4 linguri de apa.
  • Untul si laptele condensat caramelizat le punem impreuna intr-o craticoara pe foc si lasam pana se infierbanta ( nu trebuie sa fiarba). Luam de pe foc si lasam sa se raceasca putin, sa fie doar caldut si adaugam gelatina hidratata, amestecand cu un tel.
  • Mixam smantana pentru frisca (eu o tin 20-30 de minute la congelator inainte de mixare, astfel se bate perfect).
  • Impreunam cele doua compozitii mixand cu mixerul pe treapta cea mai mica (crema caramel trebuie sa fie complet rece).



  • Blatul racit il taiem in doua si intre ele punem mousse-ul de caramel.
  • Pentru glazura, topim pe baie de aburi ciocolata impreuna cu smantana pentru frisca si untul.
  • Ungem prajitura deasupra cu glazura si presaram deasupra nuca tocata prajita.








retetetimea.ro

Produsele Noastre

  • Cele Mai Vândute
  • Rating
  • Cantitate
  • Preț