Prajitura cu dulce de leche si mascarpone



Ingrediente

  • Blat
  • 4 oua
  • 150 g zahar
  • 100 g nuca macinata
  • 3/4 plic praf de copt
  • o lingura faina
  • un varf cutit sare
  • Crema
  • o cutie Dulce De Leche
  • 250 g mascarpone
  • 3 albusuri
  • 3 linguri de zahar
  • 12 g gelatina (in reteta scria 8 g dar eu recomand 12)
  • Glazura
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • o lingura apa
  • 40 g unt


Mod de preparare Prajitura cu dulce de leche si mascarpone:

Blat:


Separa albusurile de galbenusuri.
Mixeaza albusurile spuma impreuna cu praful de sare, apoi adauga treptat zaharul. Mixeaza pana s-a diluat complet.
Adauga galbenusurile, unul cate unul, omogenizand usor. La final incorporeaza nuca macinata amestecata cu faina si praful de copt.
Tapeteaza o tava de 20/28 cm cu hartie pentru copt, toarna compozitia si niveleaza bine.
Coace blatul la 180 grade pentru 22-25 minute.
Lasa la racit, apoi desprinde usor blatul de hartie si rastoarna-l pe un platou in care ai pus folie alimentara.


Crema:


Pune gelatina la hidratat in 20 ml apa.
Intr-un bol mixeaza mascarpone impreuna cu continutul cutiei de Dulce De Leche.
Separat mixeaza albusurile spuma impreuna cu zaharul.
Peste gelatina hidratata mai pune 20 ml apa si, pe baie de abur, amesteca usor pana este diluata complet gelatina.
Racita, in fir subtire, adaug-o peste amestecul cu mascarpone, mixand usor.
La final incorporeaza albusurile batute spuma, amestecand de jos in sus.
Lasa crema la rece 10 minute apoi intinde-o peste blat.
Da prajitura la rece pentru minim 3 ore.


Cu un cutit cu lama subtire, umezit dupa fiecare taiere, portioneaza prajitura in bucati dreptunghiulare. Ies 20-22 bucati.
Am manevrat-o destul de greu, crema fiind pufoasa si aerata, de aceea recomand 12 g gelatina si nu 8.
Daca nu va impacati bine cu albusurile crude, inlocuiti-le cu 200 ml frisca batuta, incorporata usor cand crema e COMPLET rece.
Mutati prajitura portionata pe o tava, apoi pregatiti glazura amestecand pe baie de abur ingredientele pana la omogenizare.
Cand este usor calduta puneti cate 2 lingurite peste fiecare prajiturica iar in mijlocul lor puneti nuca tocata.
Pastrati la rece.


   


Retetepapabun.ro

Produsele Noastre

  • Cele Mai Vândute
  • Rating
  • Cantitate
  • Preț