Prajitura cu lapte condensat


 



Ingrediente Prajitura cu lapte condensat

  • Blat alb
  • 5 albusuri
  • 6 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • 3 linguri nuca macinata
  • Blaturi cu cacao
  • 8 oua
  • 120 g zahar
  • 150 g faina
  • o lingurita praf de copt
  • 100 ml lapte
  • 60 ml ulei
  • 3 linguri cacao
  • 3 linguri cafea macinata
  • Pentru crema
  • 200 g unt
  • 200 g ciocolata cu lapte
  • 50 ml frisca lichida
  • 30 ml apa
  • 12 g gelatina
  • Nuca macinata pentru ornat



Mod de preparare Prajitura cu lapte condensat

Pregatim intai blatul alb.


Mixam albusurile spuma cu putina sare.
Adaugam, lingura cu lingura, zaharul si mixam pana ce e diluat complet iar compozitia are consistenta ferma si formeaza tepi la atingere.
Punem faina cernuta, nuca si omogenizam amestecand usor, de jos in sus cu o lingura.
Tapetam o tava de  30/36 cm (daca doriti foi mai inalte, folositi o tava putin mai mica) cu hartie pentru copt, punem compozitia, lingura cu lingura, nivelam frumos.
Setam cuptorul la 160 grade, preincalzim 5 minute apoi introducem tava pentru 15 minute, pana cand foaia devine aurie. Desprindem hartia de copt cand foaia este rece.

Pregatim foile cu cacao.


Separam albusurile de galbenusuri.
Mixam galbenusurile spuma impreuna cu 100 g zahar pana ce se dilueaza toate granulele.
Adaugam uleiul, laptele si laptele condensat si mixam inca un minut. Punem cacaua si cafeaua si omogenizam.
Amestecam faina cu praful de copt si le punem in 2-3 transe peste amestecul de galbenusuri.
Mixam albusurile spuma apoi adaugam compozitia cu cacao si omogenizam amestecand usor, usor cu o lingura, de jos in sus.
Impartim compozitia in doua tavi egale, tapetate cu hartie pentru copt.
Inclinam usor tavile sa se imparta uniform compozitia, apoi coacem foile in cuptorul preincalzit , la foc mediu, pentru 20 min fiecare.


Pregatim crema


Punem gelatina in 50 ml apa la hidratat, pentru 10 minute.
Ciocolata, impreuna cu frisca si apa, le punem pe baie de abur si amestecam pana se omogenizeaza.
Intre timp untul (la temperatura camerei) il mixam spuma. Adaugam laptele condensat caramelizat si mixam in continuare.
Cand ciocolata s-a racit o adaugam amestecului cu unt si mixam pana obtinem o crema fina.
Diluam gelatina pe baie de abur, o racim si-o adaugam in crema in fir subtire mixand pana la omogenizare. Dam crema la rece pentru 15-20 minute (pana ce vedem ca incepe sa prinda consistenta). Oprim 2-3 linguri iar cu restul umplem prajitura.


Asamblare


Asezam o foaie de cacao in tava si intindem jumatate din crema. Asezam foaia cu nuca si intindem cealalta jumatate din crema, apoi asezam ultima foaie.
Ungem cu crema ramasa si presaram nuca.
Dam prajitura la frigider pentru cateva ore bune, apoi o portionam. O servim fie la cafea, fie alaturi de un ceai aromat.


    


retetepapabun.ro