Rețetă prajitură cu cremă caramel DeLatte



                                                                                                   


Ingrediente

    Blat
    7-8 oua (depinde cat sunt de mari)
    8 linguri zahar
    4 linguri cu varf faina
    4 linguri amidon alimentar
    1/2 plic praf de copt
    un vf. cutit sare
    30 ml ulei
    30 ml apa

Daca preferati blatul maro, adaugati cacao neagra

    Crema
    200 g unt (unt bun, sa nu se taie)
    100 ml lapte condensat
    200 g lapte condensat caramelizat
    100 ml frisca lichida (optional)
    Decor
    100 ml frisca lichida
    100 ml smantana fermentata pentru gatit
    o lingura-doua de zahar
    0 lingurita zeama de lamaie


Blat Prajitura cu crema caramel


Separa albusurile de galbenusuri.


Mixeaza spuma albusurile cu putina sare, apoi adauga, treptat, zaharul.

Amesteca galbenusurile cu apa si uleiul si adauga-le peste albusurile mixate.

Adauga si faina cernuta impreuna cu amidonul si praful de copt.

Omogenizeaza amestecand usor, de jos in sus, pana ce toata compozitia e omogena si aerata.

Pregateste o tava de 20/30 cm, tapetata cu hartie pentru copt, si toarna compozitia.

Niveleaza si da la cuptor, la foc mic spre mediu, pana ce se aureste frumos si trece testul cu scobitoarea.

Lasa la racit pentru cateva ore (poti face blatul si cu o zi inainte) apoi cu un cutit lung, zimtat, sau cu o ustensila speciala, taie blatul in 3 felii.

Crema Prajiturii cu crema caramel se pregateste foaaaarte usor.

Am mixat spuma untul apoi am adaugat laptele condensat si laptele condensat caramelizat si-am mixat in continuare. Crema a capatat consistenta si-a devenit ferma si pufoasa.

Am simtit eu nevoia s-adaug si 100 ml frisca dar…nu e neaparat

                                                    

                                                 

                                                


Retetepapabun

Produsele Noastre

  • Cele Mai Vândute
  • Rating
  • Cantitate
  • Preț