Reteta Panna Cotta cu Caramel


Ingrediente

  • 250 ml lapte
  • 600 ml smantana pentru frisca
  • 75 g zahar
  • 15 g gelatina
  • 1 cutie lapte condensat Caramelo
  • semintele de la o pastaie de vanile


Mod de preparare Panna Cotta cu caramel:

Gelatina o punem la hidratat in apa rece, atat cat sa fie bine acoperita cu apa.

Punem laptele, smantana pentru frisca, zaharul si semintele de vanilie intr-un vas pe foc mic si aducem la punctul de fierbere. Fierbem fara a da in clocot, pana se topeste zaharul. Dam deoparte, asteptam sa se racoreasca putin si adaugam gelatina hidratata.

Dam deoparte cca 300 grame din compozitie. Punem laptele condensat caramelizat si amestecam bine pana compozitia devine omogena.

Turnam amestecul pentru panna cotta in pahare. Mai intai partea alba sau cea cu caramel, tinand paharele inclinate (in aceeasi pozitie se pun la rece, in congelator pana se leaga usor), apoi  partea cealalta de compozitie (dam din nou la congelator, pana se intareste)

Paharele se tin la rece pana in momentul servirii.

Pofta buna!

Dulciuri Fel de Fel

Produsele Noastre

  • Cele Mai Vândute
  • Rating
  • Cantitate
  • Preț