Mousse au Caramel si Levantica

Piscoturi, Pineau de Charentes, lapte condensat si indulcit… am mai folosit cinci ouă pentru cremă/spumă. Mai întâi am separat gălbenușurile de albușuri.
A fost prima dată-n viață când am folosit ciocolată umplută pentru o
cremă. N-a fost o idee rea. Am făcut o cană de cafea pe care am
aromat-o cu Pineau. Am bătut albușurile spumă cu o lingură de zahăr și
am pus spuma în frigider.
Am pus gălbenușurile într-un vas, pe baie de aburi, am turnat o cutie
de cremă de lapte peste cele cinci gălbenușuri și am amestecat mereu.
Am presărat două pișcături de levănțică în cremă. Am pus ciocolata și
am amestecat în continuare. Am adăugat o linguriță de amidon și am
amestecat iar.
Am luat crema de pe foc și am pus vasul cu fundul în alt vas, cu apă
rece de data asta. Am amestecat până s-a răcit crema (a durat un sfert
de oră tot procesul, de la punerea gălbenușurilor pe foc până la răcirea
cremei, poate puțin mai mult). Am încorporat spuma de albuș în cremă.
Am clădit pișcoturi însiropate într-o carafă (putea fi orice vas,
desigur) și am umplut carafa cu mousse. Am mai pus niște pișcoturi în
carafă. Până a doua zi s-au îmbibat cu mousse și au fost, cum să vă
spun…perfecte. Am construit și câteva pahare cu desert din acesta. Le-am
pus pe toate în frigider până a doua zi.
Să fiți sănătoși!
Produsele Noastre
▼
- Cele Mai Vândute
- Rating
- Cantitate
- Preț