Minitarte cu crema de lapte condensat si ciocolata



Aceste minitarte cu cremă de lapte condensat și ciocolată, au fost apreciate la maxim de cei care le-au savurat, mai ales datorită combinației perfecte dintre cele două îngrediente de la cremă.

Pănă acum preparam crema de ciocolată cu frișcă lichidă, sau smântână pentru frișcă, dar acum, pentru că am descoperit laptele condensat DeLatte Conde, de la delatte.ro, acesta va fi ingredientul care îmi va înnobila cremele.

Ingrediente:

Pentru aluat:

  • 1 ou
  • 250 g unt(65%)
  • 50 g untură de porc solidă
  • 100 g iaurt
  • 100 g zahăr cu aromă de vanilie
  • 1/2 linguriță bicarbonat de sodiu
  • 1 linguriță praf de copt
  • un praf sare
  • 650 g făină de țară
  • Pentru cremă:

  • 410g lapte condensat
  • 300 g ciocolată amăruie(74% cacao)
  • 1 linguriță esență de mentă
  • fulgi de migdale pentru decor
  • Porții: 30
  • Timp de preparare: 60 minute



Mod de preparare:


Pentru aluat, amestecăm untul moale, ținut la temperatura camerei cel puțin 30 de minute, cu untura, oul, zahărul cu aromă de vanilie și iaurtul în care am dizolvat bicarbonatul.

Amestecăm bine ingredientele de mai sus, apoi adăugăm, treptat, făina cernută împreună cu praful de copt.

Adăugăm făină în aluat, până când acesta nu se va mai lipi de mâini frământându-l.

Acoperim aluatul și îl dăm la frigider cel puțin 30 de minute, apoi îl împârțim în biluțe mici, pe care le așezăm pe rând, în formele de minitarte, ale formei de copt, încinsă în prealabil.

La primele minitarte, ungem formele cu puțin ulei, pe urmă nu va mai fi cazul, pentru că aluatul nu se va mai lipi de formă, pe măsură ce aceasta se încinge din ce în ce mai mult.

Biluțele nu trebuie să umple mai mult de 2/3 din formă, ca să nu dea pe dinafară când sunt presate.

Ne vom da seama pe parcurs, cam cât aluat încape în formele de minitarte.

Coacem minitartele, punând forma pe flacără la intensitate medie spre mare și întorcând-o de pe o parte pe cealaltă, până când acestea se rumenesc atât la exterior, cât și la interior.

Mie mi-au ieșit 70 de minitarte, din care am umplut doar 30 cu crema de lapte condensat și ciocolată, restul le voi păstra în pungă de hârtie, în cămară și le voi umple altădată cu o altfel de cremă.

Pentru cremă, rupem ciocolata în bucăți mai mici și o punem într-un vas cu pereți dubli.

Peste ciocolată, adăugăm laptele condensat și punem vasul pe foc, amestecând continuu în el, până când ciocolata se topește și se omogenizează compoziția.

Înainte de a ridica vasul de pe foc, adăugăm și esența de mentă.

Cu ajutorul unui posh, umplem minitartele cu crema de lapte condensat și ciocolată, cât încă este caldă și le decorăm cu fulgi de migdale.

Le dăm la rece până în momentul servirii.

Eu pun minitartele cu cremă de lapte condensat și ciocolată în cutii de plastic, cu capac și le păstrez la figider.

Vă recomand cu drag, atât rețeta de minitarte cu cremă de lapte condensat și ciocolată, cât și laptele condensat de la delatte.ro, care mie personal mi se pare foarte bun, atât calitativ cât și la preț!

Să vă fie de folos!



retetemerisor.ro

Maria Udrea

Produsele Noastre

  • Cele Mai Vândute
  • Rating
  • Cantitate
  • Preț