MarlenkaPentru blat aveți nevoie de 500 de grame de făină albă, trei linguri de zahăr și trei de miere (eu am preferat să pun o lingură de zahăr și patru de miere), o treime dintr-un pachet de unt, o pișcătură de sare, două ouă și un pachet mic de praf de copt.

Pentru a face blatul, amestecați ouăle cu untul, zahărul și mierea apoi adăugați praful de copt, sarea și făina. Puneți făina puțin câte puțin, e posibil să nu fie necesară toată cantitatea (poate varia cu câteva zeci de grame). Frământați aluatul 3-4 minute, nu mai mult că devine prea vârtos și nu vreți asta.

Important e să nu fie prea moale și în consecință nemodelabil. Împărțiți aluatul în trei foi (pot fi cinci, depinde de suprafața tăvii pe care o folosiți la copt) subțiri pe care le coaceți în cuptorul încins la 180 de grade Celsius. Trei-patru minute-s destule pentru o foaie. Lăsați foile să se răcească.

Pentru cremă, amestecați 300 de grame de cremă de lapte (lapte condensat) cu două linguri de miere (nu mai multă, laptele condensat e dulce), o treime dintr-un pachet de unt și trei ouă. Încorporați ouăle pe rând, pentru a vă asigura că amestecul e omogen.

Puneți crema într-o oală cu fundul gros și apoi pe foc mic. Amestecați mereu cu un tel. În șase- minute crema se îngroașă și se apropie de punctul de fierbere. Luați oala de pe foc și lăsați crema să se răcească. Pentru a termina prăjitura aveți nevoie de o cană de nuci/alune/fistic ori un amestec din toate astea,  pe care le zdrobiți bine.

Umpleți foile cu cremă. Tot cremă trebuie să aveți și-n ultimul strat. Presărați nuci zdrobite peste stratul superior și dați prăjitura la rece pentru cel puțin opt ore. E și mai bună după 24 de ore, se frăgezește

AdiHadean

Produsele Noastre

  • Cele Mai Vândute
  • Rating
  • Cantitate
  • Preț