Inghetata de Capsuni



Ingrediente pentru 1 kg inghetata:

- o cutie (400g) lapte condensat indulcit
- 250ml frisca lichida
- 400g capsuni proaspete, curatate de codite
- 2 linguri zahar
- o lingurita extract de vanilie (sau miezul de la ¼ baton de vanilie)
- o lingurita suc de lamaie


Mod de preparare:

Spalam bine capsunile si le dam prin blender. Amestecam piureul de capsuni cu cele 2 linguri de zahar, vanilia si zeama de lamaie.

Intr-un bol mare, amestecam cu mixerul laptele condensat si frisca lichida pana avem o crema fina (7-8 minute in KitchenAid, la viteza mare, cu paleta pentru albusuri).

Punem si piure de capsuni, pe care il incorporam in crema folosind o spatula. Turnam compozitia intr-o caserola mare de plastic si dam la congelator.

Dupa 30 de minute, scoatem caserola si amestecam bine, cu mixerul sau telul. Dam din nou la congelator.

Repetam opratiunea asta de 2-3 ori, apoi lasam inghetata in congelator pana la momentul servirii.

Amestecatul acesta din timp in timp ne ajuta sa avem o inghetata cremoasa, fara cristale de gheata.  

   Teo’s Kitcken