Inghetata cu Banane
Un kilogram de banane taiate-n rondele si congelate, 50 ml. rom bun, 5 frunze de menta, 100 ml. lapte condensat si indulcit, 3 minute-n robotul de bucatarie la viteza mare. Multe cupe de inghetata buna, aromata, sanatoasa.

 

 

Daca ati ramas cu banane foarte coapte in cosul de fructe nu le aruncati. Decojiti-le si congelati-le. Va vor fi de un real ajutor in reteta urmatoare de inghetata si nu numai. Este o reteta deicioasa, extrem de rapida si foarte simplu de realizat.

 

Mod de preparare inghetata de banana cu dulce de leche:

Primul pas este acela de a fierbe la foc mic conserva de dulce de leche pana cand laptele condensat va deveni lichid sau va ajunge la consistenta necesara retetei dumneavoastra. Acest procedeu va dura aproximativ 3 ore, dupa care laptele trebuie lasat la racit.

Apoi, cu ajutorul unui robot de bucatarie sau a unui blender puneti bananele congelate si taiate rondele impreuna cu 100 ml de lapte condensat si indulcit in vasul acestuia si mixati-le la viteza mare timp de 3 minute.

Pentru un plus de aroma adaugati 50 ml rom si amestecati pana se obtine o compozitie omogena. In functie de preferinte se poate imbogati reteta cu cacao sau cu alte fructe congelate.

Daca doriti compozitia mai inghetata o puteti lasa aproximativ o ora la congelator. In felul acesta puteti forma globuri de inghetata cu lingura speciala petru acestea.

Pentru ornat se pot folosi frunze de menta.

Pofta buna!

AdiHadean

Produsele Noastre

  • Cele Mai Vândute
  • Rating
  • Cantitate
  • Preț