Petits Fours cu Crema de Lapte si Cocos



Ingrediente:


  • 200 g fulgi de cocos
  • 2 oua
  • 1  lingura si jumatate de faina
  • jumatate de lingura de cacao
  • 2 linguri de zahar
  • 200 g ciocolata neagra
  • 50 g ciocolata cu lapte


Mod de preparare:

Ingredientele nu sunt multe si nici greu de combinat. Incepem cu pandispanul pe care l-am facut dupa metoda clasica. Adica am separat ouale (aduse la temperatura camerei), am batut spuma tare albusurile, cu cele doua linguri de zahar. Am adaugat pe rand galbenusurile amestecand de jos in sus foarte usor, apoi la fel, cu mare grija am adaugat pe rand si faina si jumatatea de lingura de cacao. Am turnat compozitia intr-o tava mare (tava de la aragaz- nu stiu dimensiunea) pe hartie de copt, in asa fel incat sa obtin un blat cat mai subtire. L-am copt in cuptorul preincalzit, pentru aproximativ 15 minute la 160 de grade C. L-am lasat sa se raceasca. Am folosit doar o bucata.
Interiorul a fost cel mai usor de facut. Crema de lapte condensat Delatte este gata de folosit iar in acest caz tot ce a trebuit sa fac a fost sa o amestec cu fulgii de cocos. Am folosit fulgi de cocos de buna calitate, marunti si nu foarte uscati. DeLatte este cel mai bun lapte condensat indulcit pe care l-am folosit pana acum asa ca n-am avut emotii. Puteti sa faceti cu el creme, prajituri, inghetata, ciocolata calda, deserturi cu fructe si o multime de alte bunatati dulci.
Dar sa revenim la reteta. Am turnat peste cocos aproape tot laptele condensat, dar  am mai lasat vreo 2 linguri, am sa va spun eu imediat pentru ce. Am amestecat cele doua ingredinete pana cand am obtinut o compozitie lipicioasa si dulce, destul de buna sa o mananci asa cum e. Am gustat-o dar am rezistat eroic tentatiei.
Am taiat o bucata din pandispan, cam cat mi s-a aprut mie ca este nevoie pentru umplutura pe care am obtinut-o. Am „uns-o“ bine cu laptele condensat ramas, iar desupra am intins compozitia cu cocos. Am nivelat prajitura, apoi, cu un cutit umed, am taiat-o in bucati egale. Le-am pus pe hartie de copt, le-am acoperit cu folie de plastic si le-am dat la frigider unde le-am lasat vreo ora. Nu-i obligatoriu sa faceti asta, dar ajuta la racirea si intarirea ciocolatei.
Am topit o treime cam 80 la suta din cantitatea de ciocolata neagra pe baie de aburi. Cand s-a omogenizat am luat-o de pe aburi si am adaugat restul de ciocolata, amestecand. astfel, am temperat ciocolata aducand-o la consistenta perfecta pentru glazurarea prajiturilor. Cu ajutorul a doua furculite am imbaiat fiecare prajitura in ciocolata si am asezat-o la loc pe hartia de copt. A durat cam 10 minute ca ciocolata sa se intareasca si sa se raceasca. Am ornat cu ciocolata cu lapte, topita dupa acelasi procedeu.
Nu cred ca trebuie sa va mai spun cat de bune au iesit prajiturelele, iar pentru ca le-am facut mici le-am numit Petit Fours. Merg de minune la cafea. Apropo, si in cafea puteti adauga DeLatte. Eu va recomand sa aveti cate o cutie la indemana. Variante cu caramel sau ciocolata gasiti aici.

Pofta buna! 

bucatarmaniac.ro