Cheesecake cu Dulce de Leche



Mod de preparare:

Preincalziti cuptorul la 200 grade pentru 15 minute.Turnati crema de lapte condensat intr-un vas de yena, amestecati in ea cateva granule de sare de mare, amplificandu-i astfel si mai mult gustul dulce. Vasul acoperit cu folie de aluminiu, il puneti intr-o tava de prajituri in care ati turnat apa calda (de la robinet) pana la jumatatea celui dintai. Apoi bagati tava la cuptor, pentru 2 ore si 30 minute la 150 grade… timp in care se intampla alchimia.


Intre timp mai verificati apa din tava si daca e necesar adaugati apa fierbinte – asta dupa vreo ora jumate. Asa-mi place mie: carameloasa.. nu ma intrebati acum de ce.. pentru ca vin alte retete cu explicatia…  ) .. la mini tarte cu ganache de ciocolata si dulce de leche de ex.  Consistenta e divina si aromata cum nu se poate. O lasati sa se raceasca in voia ei, iar dupa, v-ati scos cu un borcanel plin cu dulce de leche.
Next step: maruntiti 330 grame biscuiti Petit Beurre, dar bine de tot cat sa va doara buricele degetelor. Topiti la bain marine 200 grame unt (65% grasime) si turnati peste biscuitii cu pricina. Amestecati bine ceea ce se doreste a fi blatul cheesecake-ului, si apoi mixati-l cu robotul vertical. De ce nu fac operatiunea asta inainte? Pentru ca nu-mi place sa vad biscuitii facuti praf. Asa, fiind umeziti de unt, se zdrobesc exact pe gustul meu, sunt mai degraba bine faramitati.. cum vedeti voi aici.


Ungeti cu unt o tava de tort (detasabila) cu diametrul de 25 cm, varsati acolo ‘blatul’ si distribuiti-l pe toata suprafata, imbracand si marginile tavii (putin mai sus de jumatate)… Procedura e foarte usoara, cu siguranta va iesi o aranjare uniforma, pregatita chiar si de o mana neexperimentata.


Acum urmeaza crema… pe care fara doar si poate o ador ! E formata din 750 grame mascarpone – Galbani, incomparabil mai bun decat orice quark, 250 grame ricotta, 4 oua, 50 ml Whisky, un plic de esenta Finesse de vanilie, 200 grame zahar si 120 grame dulce de leche.
Intai amestecati usurel branza, apoi incorporati ouale pe rand, incercand sa nu aerati prea mult crema. Adaugati dulcele de leche, celelalte ingrediente, si mixati crema timp de 1 minut, pe puterea mica. Scoateti tava de la rece, turnati compozitia si predati-o cuptorului preincalzit pentru 1 ora la 160 grade. u am tinut-o 1 ora si 20 minute. Asa imi place mie s-o vad: aurie, daca tot vorbim de alchimie..


Voi sa tineti dulcegaria in cuptor doar o ora ii este absolut suficient. . Nu va fi asa bronzata, cat despre consistenta si-o va stabiliza in timp ce se raceste.. hmm cam in vreo 6 -7 ore.. Important e sa nu scoateti cheesecake-ul din cuptor dupa acel timp scurs, ci sa-l lasati acolo sa se raceasca lent, pentru a evita craparea. & don’t judge me cuz I prefer black instead of white.


Dupa ce s-a racit in cuptor, adapostiti cheesecake-ul in frigider timp de cateva ore bune. Apoi il serviti in orice companie vorbitoare, sau negraitoare doriti.
Noi l-am servit cu  dulceata de mure.. o nebunie!


Dulcegarii-Culinare.ro

Produsele Noastre

  • Cele Mai Vândute
  • Rating
  • Cantitate
  • Preț