Aluat Dulce cu Smochine







Mai întâi am spălat smochinele. Am adunat pe lângă mine celelalte ingrediente: o cană de făină, o cutie de cremă DeLatte, două ouă, puțin ulei de măsline, o treime dintr-un pachet de unt.




Am combinat crema cu ouăle apoi cu făina. Am adăugat două linguri de ulei și untul topit.
Am amestecat bine.




Am tăiat smochinele în sferturi.







Am pus aluatul (ceva mai gros decât cel pentru clătite dar suficient de subțire încât să poată fi pus cu lingura) în forme unse cu unt și am pus smochine deasupra. Am lăsat formele la cuptor 30 de minute la 180 de grade Celsius.





Mi-a plăcut ce a ieșit. Aluatul s-a copt frumos, smochinele au lăsat un sirop aromat și dulce.





Am scos prăjiturile din forme și am turnat peste ele sirop de afine. Fiind calde, s-au îmbibat repede. 




Au fost apreciate.
Iar eu am ajuns la concluzia că a meritat efortul, mai ales că am descoperit calea ușoară spre un aluat gustos pe care-l pot folosi ca blat pentru torturi, bază pentru mousse-uri sau accesoriu în deserturi cu cremă subțire.
Să fiți sănătoși.



Adi Hadean



Produsele Noastre

  • Cele Mai Vândute
  • Rating
  • Cantitate
  • Preț