Dulce de leche cu fructeTreaba stă în felul următor: am acasă suficent lapte condensat și îndulcit cât să vă pot arăta în săptămânile viitoare la ce-i bun, cum vă puteți juca în bucătărie cu el și în ce fel îl puteți combina în deserturi (mi-am pus în minte să vă arăt câteva rețete de tartă, biscuiți de casă, înghețată, sorbet și alte lucruri mai mult sau mai puțin răcoroase). Totuși, ca să înțelegem cu toții cum se comportă laptele acesta (care-i doar lapte cu zahăr), o să încep cu lucruri simple. V-am arătat în trecut cum se poate obține ușor dulce de leche (Florin are o versiune chiar mai ușoară), acum o să vă arăt cum îl puteți combina cu fructele, pentru a obține un desert aromat și spectaculos în simplitatea lui. Scuza că nu se găsește lapte din acesta pe piața românească (eu mi-am adus anul trecut din Asia tocmai pentru că nu găseam aici și pentru că acolo-i pe toate gardurile) nu mai ține, laptele poate fi cumpărat din Carrefour sau comandând online de pe site-ul oficial. Așadar:


Am început prin a spăla fructele care trebuie spălate (pentru sănătate dar și pentru că nu vrem să mâncăm gâze și praf).

Am desfăcut laptele (în curând va fi disponibilă și cutia cu cheiță, deci n-o să mai am nevoie de brișcă).

L-am turnat frumos în formele mele pentru sufleu. Dacă nu aveți forme din acestea, sunt bune formele din staniol, pentru brioșă. Puteți să folosiți și o tavă pentru brioșe, cu mențiunea că odată format, caramelul nu poate fi scos din formă fără să-i strici aspectul. Dintr-o cutie (aproape 400 de grame) am pus lapte în patru forme, asta de dragul fotografiilor, puteam să pun în șase și era la fel de bine.

Am pus fructele  în lapte. E momentul să dezleg misterul.

Am pus în forme felii de măr, banană, portocală (fără pielițe), căpșune (din care am pus și întregi). Puteți pune rodie, coacăze, struguri, pepene galben, ananas sau orice alt fruct vă place (cu mici excepții date de consistența fructelor, pepenele verde de exemplu nu prea se potrivește).

Am pus formele într-o tavă cu apă. Tava, la cuptor. Am încălzit cuptorul înainte (180 grade – așa a și rămas până la final). Am acoperit o parte din forme, o parte le-am lăsat descoperite, să văd dacă e vreo diferență în ceea ce privește caramalizarea laptelui cu zahăr. Nu-i niciuna, și cele învelite și cele dezvelite s-au carmelizat la fel de repede și la fel de intens.

După ce s-a format caramelul (asta s-a petrecut la 40 de minute de la punerea tăvii în cuptor), am stins focul și am lăsat desertul să se răcească. L-am decorat apoi cu fructe proaspete.

Dacă-i gustos? Da, e foarte gustos. În plus, poate fi făcut foarte ușor pentru petreceri, practic tot ce vă trebuie e laptele condensat, fructele, formele și un cuptor, în două ore puteți face desert pentru 30-40 de oameni.


   


AdiHadean

Produsele Noastre

  • Cele Mai Vândute
  • Rating
  • Cantitate
  • Preț